RUTA ALQUÍMICA
“El “Misterio de las catedrales”  se’ns presenta com un molt bon compendi del treball en la matèria i de les operacions necessàries per realitzar la gran obra dels alquimistes. Fulcanelli ens ensenya a llegir i ens convida a deixar ressonar ben  profundament dins nostre, el missatge de cada full d’aquests llibres de pedra que son les catedrals gòtiques, i concretament, les “Notre Dame”. (Fulcanelli en el “Misterio de las Catedrales”,)  desprès de mostrar-nos amplia, senzilla i profundament el simbolisme de la Catedral Gòtica i dels diversos elements que la composen, ens acompanya en el procès d’aquesta labor alquímica.
LA 1a RUTA

Els dies 21-24 de Juny es va realitzar el viatge a Chartres, i París per estudiar en detall l'obra dels alquimistes.
Els misteris de la Catedral de Chartres i la riquesa i imagineria de la Catedral de Notre Dame a Paris.
Acompanyats de la lectura i Fulcanelli i de les converses del seminari previ que varem celebrar a Barcelona.
Publiquem, d'entrada, un petit i primer reportatge fotogràfic.
 

 


2A Ruta
 

Inscripcions:   mteresa@institutcgjungbcn.cat

La ruta del procés alquímic, tot seguint Fulcanelli, la començàrem per París. La varem continuar amb la visita a l’esplèndida catedral de Chartres. Aquí, a més del Laberint, i d’altres qüestions hermètiques, poguérem “estar” aquell 21 de Juny de 2008, en el moment en que el raig de sol entra per un espai especialment dissenyat pels constructors de l’època.  Un misteri. Una meravella!


FULCANELLI   I   L'ALQUIMIA


Jamás hemos podido dejar de sentir una especie de arrobamiento ante estos bellos libros de imágenes que se levantan en nuestras plazas y que despliegan hasta el cielo sus hojas esculpidas en piedra.
  ¿Sin palabras y sin voz? ... Si estos libros lapidarios tienen sus letras esculpidas –frases en bajos relieves, y pensamientos en ojivas-, tampoco dejan de hablar por el espíritu imperecedero que se exhala de sus páginas.”        
“Lo mismo que el alma humana tiene sus pliegues secretos, así la catedral tiene sus pasadizos ocultos. …”
 …”Así la catedral se nos presenta fundada en la ciencia alquímica, investigadora de las transformaciones de la sustancia original, de la Materia elemental (lat. Materia; raíz mater, madre). ...(Fulcanelli, en “El Misterio de las Catedrales”)